vrijdag 7 november 2014

Dag 7 - Off road in Cozumel - Mexico...

Early morning wake up call...

Een lieve stem aan de andere kant van de lijn zei om 06u30 dat het tijd was
om op te staan...
Maar dan in het Engels hé...:-)

Het pikte maar we moesten er uit voor onze excursie vandaag.
De eerste blik op ons balkon was prima, blauwe lucht en al lekker warm.
We gaan vandaag weer richting 30°C.



Het was nog relatief rustig in de Windjammer rond 7u30 en het honger gevoel
begint ook al fel te verminderen dus we waren op tijd klaar.


Ondertussen was "ons" schip van vorig jaar de Navigator of the Seas ons aan
stuurboordzijde komen vervoegen... Ja Guido ook "uw" schip...;-)
We deden vorig jaar met de Navigator Italië, Griekenland en Turkije.



Ondertussen komt de Navigator langs zij..
Dan pas zie je nog maar eens wat een monster de Allure eigenlijk is.
De skybar van de Navigator, zowat het hoogste punt van het schip zit maar op
gelijke hoogte van onze poolzone...


Je kan de passagiers van de Navigator bijna een hand geven...

Op het einde van de pier werden we opgevangen door de maatschappij van de
ATV tour (All Terrain Vehicule of Quads).

Een Mexicaanse locoloco bus (gelukkig werkte de airco nog) bracht ons in een
kwartiertje naar een ranch in Cozumel jungle. Buiten één hobbelige rechte
baan tussen de bomen hebben wij, buiten wat beach clubs links en rechts, niet
veel kunnen zien.


Allure en Navigator side by side...

El autocar Locoloco...
Gelukkig waren onze quads wel van goede kwaliteit. Na alweer een safety film
met instructies en het aandoen van onze bandana's met daarop een passende helm

konden we op pad met onze 250HP Honda's. Ik had een 5-versnelling semi automaat
en Pascale een full automaat. De beestjes gingen aardig vooruit.

Na de zipline op Labadee alweer een fantastische ervaring, scheuren door de
jungle in Cozumel. Soms redelijk hard, even later behendig over rotsen en boomwortels
of full speed door de modder. Halverwege een stop in een replica Maja dorp
voor een drankpauze, wat info en proeven van een oud Maja medicijn drankje
en de real Mexican chili...Trisha iets voor u ;-)



Een Pantanike doen...
Safety First zou de "Smos" zeggen...
I'm ready to go...

Alles oké...maar ze had de chili nog ni geproefd... FIRE
The A-team...
Na deze leuke tocht bracht Locoloco ons naar de Ocean beach club voor nog
wat zon, zee, strand en ai ai ai Margarita's...

Kan een mens beneveld zijn (ik zal het beleefd uitdrukken) na het drinken van 1 (giant) Margarita. YES WE CAN...
We namen een 28 ounce margarita...weten wij veel hoeveel een ounce is ???
Blijkt over een te komen met 0,8 liter... ai ai ai


Straf spul... Tequilla, cointreau, Lemon juice en drinken met een lang rietje.
Daar hebben we in Spanje al eens een slechte ervaring mee gehad, we hadden
het moeten weten.










Big maragarita's...



Dat het straffe margarita's waren zal de buschauffeur geweten hebben. Op de gelukkig
korte terugrit werd spontaan La Bamba en andere klassiekers ingezet... :-)

Nadat we terug aan boord waren hebben we maar vlug wat gaan eten om ervan te
bekomen. De overblijvende uurtjes in de zon is er dan ook vooral aan het zwembad
geslapen.

Vanavond beleefden we één van de hoogstandjes van de week.
Ik bedoel dan op culinair vlak...:-) De rest zijn onze zaken... deugnieten...

Normaal zijn er genoeg restaurants inbegrepen om elke dag à la carte te eten
maar deze had ik thuis al op het verlanglijstje gezet, ook al moesten we hiervoor

een supplement betalen.
We hebben vanavond gereserveerd voor een intiem diner in "150 Central Park".
Het toprestaurant van de Allure. We hadden maandag al gereserveerd want je
moet er snel bij zijn, plaats is beperkt.


Een topper...

We kregen een subliem 6 gangen menu voorgeschoteld met bij elke gang de
aangepaste wijn. Amai...bovenop die maragarita's...:-)

Voor de liefhebbers geven we even het menu mee:

T'is wel in het Engels...

* 4 Tapas
Codorníu, “Clásico Cava,” Reserva, Spain

* ASPARAGUS roasted and raw, mint, citrus, yoghort, greens
Greywacke, Wild Sauvignon, Marlborough, New Zealand

* HOMEMADE RICOTTA AND PORCINI MUSHROOM TORTELLINI
Mirafiore, Barolo, Piedmont, Italy

* PAN ROASTED PACIFIC HALIBUT
Mirafiore, Barolo, Piedmont, Italy

* BRAISED HARRIS RANCH BEEF SHORT RIB (6 uur gegaard)
Jordan, Cabernet Sauvignon, Alexander Valley, California

* MILK CHOCOLATE CREMEAUX
Wagner Vineyards, Riesling Ice Wine, New York

De laatste 3 gangen waren keuze gangen.
Vergezeld van 6 aangepaste wijnen...

Je kan ook zelf je wijn selecteren, ze hebben een wijnkaart van meer dan
200 soorten.

Onze persoonlijke ober/sommelier MAK gaf ons bij elke gerecht en elke wijn
een zeer uitgebreide en gepassioneerde uitleg.


We vinden de service in de andere restaurants ook super, maar dit was
absoluut nog enkele trappen hoger.

De gerechten zijn van de hand Michael Schwartz, eigenaar en chef van verschillende
toprestaurants in Amerika.



Topchef Michael Schwartz...
Yammy Yammy...
Omdat een 6-gangenmenu toch wel wat tijd in beslag neemt en er vanavond
de hoofdproductie Blue Planet in het theater stond geprogrammeerd, welke
wij pas gaan bekijken op onze 2de week Allure eindigde na dit culinair genot

ook onze avond. Om 6u30 opstaan eist ook zijn tol.

Met het maken van dit verslag, komt ook het besef dat de eerste week van
ons project er bijna opzit.
Het is in ieder geval al een week geweest om nooit meer te vergeten en
we zijn er zeker van dat er nog zo'n 3 gaan volgen.


Morgen varen we via Cuba en passeren we Havana om zo terug te keren
naar Fort Lauderdale waar we ons aantal met 2 personen gaan verhogen

en Florida onveilig te maken...:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten