vrijdag 7 november 2014

Dag 7 - Off road in Cozumel - Mexico...

Early morning wake up call...

Een lieve stem aan de andere kant van de lijn zei om 06u30 dat het tijd was
om op te staan...
Maar dan in het Engels hé...:-)

Het pikte maar we moesten er uit voor onze excursie vandaag.
De eerste blik op ons balkon was prima, blauwe lucht en al lekker warm.
We gaan vandaag weer richting 30°C.



Het was nog relatief rustig in de Windjammer rond 7u30 en het honger gevoel
begint ook al fel te verminderen dus we waren op tijd klaar.


Ondertussen was "ons" schip van vorig jaar de Navigator of the Seas ons aan
stuurboordzijde komen vervoegen... Ja Guido ook "uw" schip...;-)
We deden vorig jaar met de Navigator Italië, Griekenland en Turkije.



Ondertussen komt de Navigator langs zij..
Dan pas zie je nog maar eens wat een monster de Allure eigenlijk is.
De skybar van de Navigator, zowat het hoogste punt van het schip zit maar op
gelijke hoogte van onze poolzone...


Je kan de passagiers van de Navigator bijna een hand geven...

Op het einde van de pier werden we opgevangen door de maatschappij van de
ATV tour (All Terrain Vehicule of Quads).

Een Mexicaanse locoloco bus (gelukkig werkte de airco nog) bracht ons in een
kwartiertje naar een ranch in Cozumel jungle. Buiten één hobbelige rechte
baan tussen de bomen hebben wij, buiten wat beach clubs links en rechts, niet
veel kunnen zien.


Allure en Navigator side by side...

El autocar Locoloco...
Gelukkig waren onze quads wel van goede kwaliteit. Na alweer een safety film
met instructies en het aandoen van onze bandana's met daarop een passende helm

konden we op pad met onze 250HP Honda's. Ik had een 5-versnelling semi automaat
en Pascale een full automaat. De beestjes gingen aardig vooruit.

Na de zipline op Labadee alweer een fantastische ervaring, scheuren door de
jungle in Cozumel. Soms redelijk hard, even later behendig over rotsen en boomwortels
of full speed door de modder. Halverwege een stop in een replica Maja dorp
voor een drankpauze, wat info en proeven van een oud Maja medicijn drankje
en de real Mexican chili...Trisha iets voor u ;-)



Een Pantanike doen...
Safety First zou de "Smos" zeggen...
I'm ready to go...

Alles oké...maar ze had de chili nog ni geproefd... FIRE
The A-team...
Na deze leuke tocht bracht Locoloco ons naar de Ocean beach club voor nog
wat zon, zee, strand en ai ai ai Margarita's...

Kan een mens beneveld zijn (ik zal het beleefd uitdrukken) na het drinken van 1 (giant) Margarita. YES WE CAN...
We namen een 28 ounce margarita...weten wij veel hoeveel een ounce is ???
Blijkt over een te komen met 0,8 liter... ai ai ai


Straf spul... Tequilla, cointreau, Lemon juice en drinken met een lang rietje.
Daar hebben we in Spanje al eens een slechte ervaring mee gehad, we hadden
het moeten weten.










Big maragarita's...



Dat het straffe margarita's waren zal de buschauffeur geweten hebben. Op de gelukkig
korte terugrit werd spontaan La Bamba en andere klassiekers ingezet... :-)

Nadat we terug aan boord waren hebben we maar vlug wat gaan eten om ervan te
bekomen. De overblijvende uurtjes in de zon is er dan ook vooral aan het zwembad
geslapen.

Vanavond beleefden we één van de hoogstandjes van de week.
Ik bedoel dan op culinair vlak...:-) De rest zijn onze zaken... deugnieten...

Normaal zijn er genoeg restaurants inbegrepen om elke dag à la carte te eten
maar deze had ik thuis al op het verlanglijstje gezet, ook al moesten we hiervoor

een supplement betalen.
We hebben vanavond gereserveerd voor een intiem diner in "150 Central Park".
Het toprestaurant van de Allure. We hadden maandag al gereserveerd want je
moet er snel bij zijn, plaats is beperkt.


Een topper...

We kregen een subliem 6 gangen menu voorgeschoteld met bij elke gang de
aangepaste wijn. Amai...bovenop die maragarita's...:-)

Voor de liefhebbers geven we even het menu mee:

T'is wel in het Engels...

* 4 Tapas
Codorníu, “Clásico Cava,” Reserva, Spain

* ASPARAGUS roasted and raw, mint, citrus, yoghort, greens
Greywacke, Wild Sauvignon, Marlborough, New Zealand

* HOMEMADE RICOTTA AND PORCINI MUSHROOM TORTELLINI
Mirafiore, Barolo, Piedmont, Italy

* PAN ROASTED PACIFIC HALIBUT
Mirafiore, Barolo, Piedmont, Italy

* BRAISED HARRIS RANCH BEEF SHORT RIB (6 uur gegaard)
Jordan, Cabernet Sauvignon, Alexander Valley, California

* MILK CHOCOLATE CREMEAUX
Wagner Vineyards, Riesling Ice Wine, New York

De laatste 3 gangen waren keuze gangen.
Vergezeld van 6 aangepaste wijnen...

Je kan ook zelf je wijn selecteren, ze hebben een wijnkaart van meer dan
200 soorten.

Onze persoonlijke ober/sommelier MAK gaf ons bij elke gerecht en elke wijn
een zeer uitgebreide en gepassioneerde uitleg.


We vinden de service in de andere restaurants ook super, maar dit was
absoluut nog enkele trappen hoger.

De gerechten zijn van de hand Michael Schwartz, eigenaar en chef van verschillende
toprestaurants in Amerika.



Topchef Michael Schwartz...
Yammy Yammy...
Omdat een 6-gangenmenu toch wel wat tijd in beslag neemt en er vanavond
de hoofdproductie Blue Planet in het theater stond geprogrammeerd, welke
wij pas gaan bekijken op onze 2de week Allure eindigde na dit culinair genot

ook onze avond. Om 6u30 opstaan eist ook zijn tol.

Met het maken van dit verslag, komt ook het besef dat de eerste week van
ons project er bijna opzit.
Het is in ieder geval al een week geweest om nooit meer te vergeten en
we zijn er zeker van dat er nog zo'n 3 gaan volgen.


Morgen varen we via Cuba en passeren we Havana om zo terug te keren
naar Fort Lauderdale waar we ons aantal met 2 personen gaan verhogen

en Florida onveilig te maken...:-)

Dag 6 - Zalig cruisen richting Mexico...

Becel, goed voor bakken en braden...
Wij hebben gelukkig zonnecréme gebruikt maar gebakken zijn we vandaag in ieder geval.


Rustig richting 30gr en daar een warme zeebries bij. Daar komt men voor naar hier.

Vandaag dus een ganse dag op het blauwe water, richting Cozumel Mexico morgen.
Een dag dus om van de zon te genieten, het schip wat verder te ontdekken en
gewoon te rusten, dat mag ook eens.


Het ontbijt werd netjes op tijd door roomservice bezorgt, want wat begin deze
week niet lukte, wilden we vandaag wel beleven. In alle rust ons ontbijt nuttigen
op ons balkon met zicht over het wijde water.




Dit is onze 6e cruise en alle vorige hadden we een binnenkajuit, gewoon omdat
we toch steeds van boord waren of wel het één of ander op het schip aan het

beleven waren. Maar we moeten stilaan gaan zeggen dat zo'n balkon toch wel
een meerwaarde bied. Zeker in gebieden zoals de Caribbean waar je 's morgens
wakker wordt en het al lekker warm is.

Rudi, Ingrid, Sylvia en Stephan volgens ons hebben jullie een goede keuze gemaakt
om een balkonkajuit te boeken voor 2015. Als we terug zijn moeten we misschien toch maar 
eens gaan horen of we zelf een upgrade kunnen krijgen.

Na het ontbijt wat rondgewandeld door de "stad", want zo noemen we dit schip.
Zo kwamen we terecht in de "sportzone". Zelf hebben we het bij een partijtje
midgetgolf gehouden. Stand 25-25. De re-match is voor zaterdag.

Midgetgolf, dek 15, sportzone...
Na een constante achterstand terug gekomen tot 25-25...
Op de achtergrond Windjammer market restaurant en daarboven een aantal loft suites...
Verder enkele sfeerbeelden van de sportzone.


Multisport terrein
Zipline, niet zo lang als de onze...:-), maar toch behoorlijk diep...
Surfsimulator 1...
Zicht over "Boardwalk" vanop dek 15...
Spectaculair zicht op het Aquatheater en de Allure zijn uitstroom...
Surfsimulator 2...
Na genoeg sport gezien te hebben... een mens wordt er zowaar moe van :-)...
Tijd om de pool op te zoeken en in te smeren met "bakken en braden".



Lekkere live music aan de pool...
Er worden een paar duizend handdoeken gebruikt vandaag...
Low fat yoghourt ijs...om ons geweten te sussen...
Frozen mojito cocktail...ons geweten laat het al afweten :-)


Iets groter dan de schoorsteen thuis...
Regelmatig afkoelen is nodig...
Schoonheidsslaapje...
Tussendoor laten we even de ligstoelen voor wat ze zijn en gaan kijken naar
een klassieker...de Belly Flop competiton. Belly Flop = dikke buiken.

Ik weet het, ik kom in aanmerking voor de overwinning maar zie het toch liever
van een afstand, kwestie van niet met een knalrode romp uit het water te komen.

Het feit dat het zich op de Allure afspeelde in het Aquatheater geeft de
Belly Flop nog een extra dimensie door de videowalls met replay's, score's
en onderwatercamera's in het zwembad.

Een vol Aquatheater voor de Belly Flop...
Gaan met die banaan...
Punten werden gegeven door een vakkundige jury...
De uiteindelijke winnaar...onze 72-jarige vriend uit New Jersey...
Jawel, 72 jaar..Pa volgend jaar kunt ge ook nog makkelijk meedoen... :-)
Daarna was het lunchpauze.
Opnieuw naar Park Café voor een gezonde salade die je naar eigen smaak kan

laten samenstellen en de zeer populaire broodjes met warm afgesneden roastbeef...
Je zoekt je een tafeltje buiten in Central Park en je vergeet helemaal dat je op een
schip bent.





Vanavond hadden we onze 2de formele avond van de week.
Specialiteit daarbij, dat het vandaag Lobster night was.
Kreeft dus, op allerlei manieren bereid en à volonté...

Iets wat ze op Europese cruises niet doen, vanwege te duur...vermoeden we.

Alvorens het diner werden we in Studio B verwacht, daar keken we naar de Ice Show
met de titel Ice games. Gebaseerd op het spel Monopoly werd een fictieve
reis gemaakt door de verschillende "neighbourhoods" aan boord de Allure.


Een internationale topcast zorgde voor een wervelend spektakel.


 






Zoals reeds gezegd was het dus Lobster night.
Als voorgerecht kozen we voor zeevruchtensalade en consomee van eendenborst.
Pascale nam geen kreeft maar ging voor een goed stukje vlees.
Dessert namen we Ivoor chocolade mousse en een Alaska dessert.
Dat zijn 3 soorten ijs met een toplaag van merengue.
Voor wijn kozen opnieuw de Pinot Gris.




Na het eten hebben we nog wat gedronken en gedanst in nightclub Dazzel
waar vanavond het thema 50 & 60's rock & roll was.



Nightclub Dazzel...
Rond middernacht zoeken we ons bed op want morgen is het voor de eerste
keer deze week echt vroeg opstaan.

Om 08.15u worden we al verwacht voor onze excursies.
Pascale staat te popelen, want Mexico is al jaren haar droombestemming.

We hebben Bert en Lea deze week niet meer gehoord maar we vermoeden dat ze er nu
helemaal klaar voor zijn. We wensen hen via deze een voorspoedige heenreis
en we zien elkaar zondag in Fort Lauderdale. We hebben een exit tussen 8u en 9u

en jullie hotel is maar 5m taxi rijden vanaf de cruiseterminal.

Welterusten...